Sima

WAARDEER HET VERFLABO OP DOOR EEN GLAZEN TOEGANGSDEUR

Sinds enige tijd neemt de populariteit van glazen toegangsdeuren voor verflabo’s – als alternatief voor hun klassieke equivalent – een hoge vlucht. De keuze voor glas brengt dan ook heel wat voordelen met zich mee, ongeacht of spuitwerk zich binnen een industriële, dan wel voertuiggerelateerde context afspeelt

Een efficiëntere doorgang tussen verflabo en spuitcabine

  

sima20210227l3aglazentoegangsdeuren01-1.jpg

Een spuiter heeft altijd de handen vol. Een verfpistool, een gevulde beker,… Een automatische toegangsdeur uit glas, vergelijkbaar aan deze in de supermarkt, is dus geen overbodige luxe, zo weet specialist Sima. Om de conformiteit in de vaak uitdagende omgeving van een spuitcabine te garanderen (bv. naar brandveiligheid), werd een systeem uitgedacht dat werd goedgekeurd door nationale en internationale keuringsorganismen.

Weg met het bekrompen gevoel

 

sima20210227l3aglazentoegangsdeuren10-1.jpg

Ook visueel heeft de keuze voor een glazen toegangsdeur implicaties. Veel sneller krijg je immers zicht op wat zich binnenin het verflabo gebeurt. De toegenomen sociale controle kan op die manier bijdragen aan het meer waardevol invullen van de beschikbare werktijd. Omgekeerd zal ook de werknemer zelf profiteren van het feit dat komaf wordt gemaakt met het bekrompen gevoel in een volledig gesloten verflabo. Want een spuiter spendeert meer tijd aan de voorbereiding, het mengen van verf in het labo, dan aan het eigenlijke spuitwerk, en dus is een aangename werkomgeving zeker geen overbodige luxe. Bovendien zal het open karakter als gevolg van de keuze voor glas, er ook toe leiden dat het labo netter wordt achtergelaten. En op die manier kan deze ruimte dus evolueren van donker verfhok, tot nette mengstudio.

Het mengproces als deel van de magie

 

sima20210227l3aglazentoegangsdeuren08-1.jpg

Verder zal de gewonnen aanblik door de keuze voor glas ook bijdragen aan een esthetische meerwaarde van de werkplaats, en betekent een glazen toegangsdeur van het labo – al dan niet voorzien van een visuele ondersteuning van uw onderneming - een extra cachet voor het atelier als showroom, om zo potentiële klanten dat laatste duwtje te geven. Want ook het mengproces maakt onlosmakelijk deel uit van de magie van lakwerk, en dat zal niet-ingewijden zeker kunnen appelleren om te kiezen voor de diensten van jouw schadeherstelbedrijf.

Conclusie

Met al deze voordelen op praktisch, esthetisch en sociaal vlak in het achterhoofd, hoeft het allerminst te verwonderen dat velen glas als hét ideale materiaal zien voor een labodeur. Bovendien zijn dergelijke toegangsdeuren ook geen voorrecht voor nieuwe spuitcabines of verflabo’s, maar vallen ze via retrofitting ook perfect bij oudere systemen in te bouwen. Nu heb je voldoende inzicht, toch?


Stel je vraag
Menu