Sima

Langs bij Carrosserie Vannerum

In Zellik, centraal gelegen in België, bevindt zich Carrosserie Vannerum. Het bedrijf staat gekend voor zijn jarenlange ervaring en een kwaliteitsvolle afwerking. Deze troeven resulteren in een jaarlijks stijgende groei. Wat begon als een eenmanszaak, is in een snel tempo uitgegroeid tot een groot en succesvol familiebedrijf. Het carrosseriebedrijf werd ondertussen ook een vaste waarde voor veel verzekeringsmaatschappijen, leasingfirma’s en overheidsinstellingen. Sima bracht haar klant een bezoekje, een succesvolle carrosserie waar vader en zoon Vannerum zij aan zij werken.

voorkant.png

DRIE GENERATIES ONDER ÉÉN DAK

Bij carrosserie Vannerum vinden we drie generaties onder een dak. Grootvader Vannerum startte de eerste carrosserieafdeling bij de invoerder Renault Trucks. Zijn zoon Marc was daar de eerste gast. Darna ging het razendsnel en na amper een jaar waren er reeds vier personen in dienst. Uiteindelijk besloot Marc het heft in eigen handen te nemen en een eigen zaak op te starten, samen met zijn vrouw Carina.

  • Bescheiden begin

    "In 1982 zijn we begonnen als een eenmanszaak, in een bescheiden garage van 300 m² in Sint-Agatha-Berchem", zegt Marc Vannerum, zaakvoerder en oprichter. "Zes jaar later stonden de oude gebouwen van chocolaterie Neuhaus in Zellik te koop. Een goed gelegen pand, met ruime gebouwen en een ruime parking. Maar met zijn 1 ha eigenlijk veel te groot voor onze activiteiten.

    Initieel gingen we dan ook maar de helft gebruiken. Ondanks het immense risico dat gepaard gaat met zo'n grote aankoop, besloten we er toch voor te gaan. Een keuze die we ons nog niet beklaagd hebben", vertelt Marc vol trots. De oude gebouwen werden compleet vernieuwd en ingericht als bureel en werkplaats. Een totale oppervlakte van 5000 m², zodat we zo vlot mogelijk kunnen werken en onze klanten tevreden zijn.

  • Comfort en praktische indeling

    Tijdens deze uitbreidingswerken werd zo goed als alles afgebroken en een volledig nieuw dak gelegd. Daarbij werd er ook rekening gehouden met het comfort en de praktische indeling van de werkplaats. Zo moest er een makkelijke doorgang zijn en duidelijk afgebakende afdelingen. Een soort doorloopsysteem eigenlijk, dat onze mensen toelaat gemakkelijk te werken.

    Marc verduidelijkt: "We hebben onze carrosserie ingedeeld als volgt: twaalf zones demontage en montage, vijftien voor plaat- en richtwerk, veertien voorbereidingszones, vier spuitcabines voor schilderen en als laatste de carwash en afwerkingszone. Doordat we 60 à 70 opdrachten per week uitvoeren en ook onze eigen vervangwagens net moeten houden, is deze carwash geen grote luxe maar pure noodzaak.”

blauweauto.png

NOG MEER VERNIEUWINGEN
In het jaar 2000 werd er op de terreinen van Carrosserie Vannerum een aparte hal gebouwd voor het truckcenter. Deze is speciaal aangepast aan de noden en maten van vrachtwagens en bussen. Zo is er ook een speciale spuitcabine die extra hoog en 18 meter lang is.  Marc vult aan: “Onze locatie, gesitueerd in de rand rond Brussel, is echt een meerwaarde. Die is makkelijk bereikbaar, waardoor we klanten hebben uit zowel Vlaanderen, Wallonië als Brussel.”

TROUWE LEVERANCIERS

Betrouwbaar materiaal is vandaag de dag een absolute must om kwalitatief werk af te leveren. Bij Vannerum werken ze samen met enkele vaste partners. “Zo hebben we een nauwe band ontwikkeld met Festool zodat er geen enkel ander toestel gebruikt wordt om te schuren,” vertelt Marc. “Vroeger gebruikten we andere schuurmachines, maar sinds de vernieuwing van de werkplaats zijn we overgeschakeld naar Festool. Voordien hadden we regelmatig problemen met toestellen die stuk gingen en werden er bijna constant reparaties uitgevoerd. Voor ons is de persoonlijke service die de firma biedt van doorslaggevend belang. Bij dringende vragen of bijstand, bellen we hen en schieten ze ons binnen een uur à twee uur te hulp.”

SAMENWERKINGEN

“Daarnaast werken we ook nauw samen met Standox voor onze verfmaterialen. Toen ik nog racete waren zij sponsor en hebben ze ons erg gesteund,” herinnert Marc zich. “Hierdoor verloopt niet enkel commercieel alles op een vlotte en correcte manier, maar ontstaat er ook een fijne persoonlijke relatie.” De spuitcabines werden geplaatst door jullie, Sima. “We zijn tevreden over de kwaliteit van de cabines zelf en de bijstand die ze bij problemen leveren,” verklapt Marc. “Die service is onontbeerlijk want ook wij willen aan onze verplichtingen qua levertijd voldoen naar de klant toe. Momenteel beschikken we over vier spuitcabines voor wagens.”

hal.png

CRISIS COUNTEREN

Johan: “Als je wilt overleven, moet je steeds vernieuwen. Want stilstaan is achteruitgaan. Investeren in de nieuwste technieken is dan ook prioritair. Zo hebben we onze specialisatie kunnen ontwikkelen wat het uitdeuken zonder schilderen betreft, juist omdat we geïnvesteerd hebben in cursussen. Omdat de herstelkosten steeds zo laag mogelijk moet zijn, zowel voor verzekeringsmaatschappijen als voor particuliere klanten, is deze techniek ideaal om de crisis te counteren.

Voorlopig kunnen we niet zeggen dat de crisis ons geraakt heeft. We denken dat dit mede door de goede mond-totmondreclame komt.”


Interesse om zelf één van onze installaties in uw carrosserie te gebruiken? Contacteer ons via onderstaand formulier of via sima@sima.be of +32 56 85 62 07.


Stel je vraag
Menu