Sima

Onderhoud spuitcabine: boosdoeners en gevoeligheden

Boosdoeners

De belangrijkste natuurlijke vijanden van een spuitcabine zijn stof en overspray. Stof mag er niet in, overspray geeft zowel binnen als buiten de cabine problemen. Beide boosdoeners zullen het spuitwerk langzaam maar zeker beïnvloeden. Om die reden is het noodzakelijk om hun verwoestende werk af en toe ongedaan te maken.

  • Plafondfilter
  • Voorfilters
  • Spuitwand industry

Gevoelige onderdelen

Een spuitcabine heeft verschillende gevoelige onderdelen. Bij een tegenvallend spuitresultaat is het van belang te weten welke onderdelen aan welke soort slijtage blootstaan, om die vervolgens adequaat te vervangen en verdere problemen te vermijden. Maar dan is het eigenlijk al te laat: een onderhoud is er juist op gericht om tegenvallende resultaten te voorkomen door preventief te werk te gaan.

Wanneer zo'n onderhoud nodig is, zal de spuiter moeten aanvoelen. Een goed onderhoud zal, naast het garanderen van het resultaat, ook de levensduur van de installatie verlengen en het voor de spuiter aangenamer maken om zijn werk te doen. Gevoelige onderdelen zijn:

  • de inlaat- en extractiefilters
  • het cabine-interieur
  • de brander
  • en de ventilator

Bij een slecht onderhoud van de ventilator zetten steeds meer verfdeeltjes zich vast, waardoor de controleerbaarheid van de luchtstroom vermindert.

Bent u op zoek naar een partner voor het onderhoud van uw spuitcabine? Contacteer dan zeker Alfa.dis Service & Filters, ons zusterbedrijf dat gespecialiseerd is in onderhoud van spuitcabines en vervangen van filters. 

 

Interesse? 

Contacteer Alfa.dis Service & Filters voor meer informatie. 

* Deze gegevens zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen.

 

Alfa.dis Service & Filters is verantwoordelijk voor het verwerken van uw gegevens. Wij verzamelen uw data om zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven op uw aanvraag of om u te informeren over innovaties, nieuws, promoties indien u toestemming heeft gegeven voor deze communicatie. Voor meer informatie kan u terecht bij onze privacy policy.


Stel je vraag
Menu