Sima

Onderhoud spuitcabine: de zichtbaarheid

Spuitcabine

Belang

Voor een goed spuitresultaat is het belangrijk dat een spuiter ziet wat hij aan het doen is. Om die reden beschikken cabine-interieurs over lichtweerkaatsende wanden waarin meerdere lampen verwerkt zijn. Hoe meer verfdeeltjes op die wanden terechtkomen, hoe minder licht ze weerkaatsen. Daarom worden er coatings gebruikt die de wanden beschermen. Houd bovendien de vloerrooster schoon, want die beschermt de extractiefilter.

Problemen

Hoe meer verf er op de wanden en de lichtbakken terechtkomt, hoe minder de spuiter zal zien. Dat maakt het werk lastiger en minder nauwkeurig. Wanneer elke coating ontbreekt, is de verf niet meer van de wand te verwijderen, waardoor de cabine na een tijd geheel verduistert. Indien de vloerroosters helemaal onder de verf komen te zitten, kunnen ze geheel verstopt raken, waardoor de extractiefilter zijn werk niet meer kan doen en er wederom overdruk in de cabine zal ontstaan.

Signalen

Opnieuw geldt hier dat er geen vast criterium is voor de zichtbaarheid: de spuiter voelt aan wanneer die onvoldoende is. Ook hier kunnen bij een te grote overdruk de cabinedeuren opengaan.

  • Pelcoating
  • Spuitcabine
  • Kleefcoating

Onderhoud

Wanneer er te veel verf op de wanden terechtgekomen is, moet de coating vervangen worden. Pelcoatings worden het meest gebruikt voor industriële toepassingen en laten zich gewoon van de wanden pellen. Kleefcoatings zijn eerder in trek voor carrosserie en houden de verf nat, waardoor ze zich makkelijk laten afwassen. Een gevaar is hier dat de kleefcoating na verloop van tijd opdroogt, waardoor de verf zich toch nog aan de wanden zal hechten. Een kleefcoating moet dus tijdig vervangen worden.

Vloerroosters worden extern gereinigd van verf, wat chemisch of thermisch kan gebeuren.

Sima heeft een zusterbedrijf Alfa.dis Service & Filters die gespecialiseerd is in het onderhouden van spuitcabines.  

Interesse?

Contacteer Alfa.dis Service & Filters via het onderstaand formulier voor meer informatie.

* Deze gegevens zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen.

 

Alfa.dis Service & Filters is verantwoordelijk voor het verwerken van uw gegevens. Wij verzamelen uw data om zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven op uw aanvraag of om u te informeren over innovaties, nieuws, promoties indien u toestemming heeft gegeven voor deze communicatie. Voor meer informatie kan u terecht bij onze privacy policy.


Stel je vraag
Menu