Sima

Onderhoudsfrequentie

Het zal al duidelijk zijn: er is geen gouden regel voor de frequentie van het onderhoud van de verschillende cabinedelen. Soms wordt er een onderhoudsplan voor de verschillende delen opgesteld: een brander zal minder onderhoud dan een filter vereisen en het is altijd prettig om op voorhand te weten hoelang de cabine zal stilliggen.

Een planning is zeker voor het filteronderhoud aangewezen: wanneer de filter bij een niet-gepland onderhoud vervangen moet worden, kan het soms enkele dagen duren, voor de nieuwe filters ter plaatse zijn. Grofweg is de onderhoudsfrequentie afhankelijk van drie factoren:

  • het aantal uren per dagdat de machine in bedrijf is;
  • de aard van de objecten die gespoten worden, kleine objecten veroorzaken immers meer overspray dan grote en belasten de extractiefilter zwaarder belasten;
  • de kwaliteit van de omgevingslucht, want lucht die veel stof bevat, zal de inlaatfilter zwaarder belasten.

Wanneer er te veel verf op op de wanden terechtgekomen is, moet de coating vervangen worden.

20140527084509.jpg

Uitbesteden of niet?

Het onderhouden van spuitcabines is niet zo moeilijk, wanneer de arbeiders er enige ervaring mee hebben. Het is vooral belangrijk dat het onderhoud tijdig gebeurt.

Toch kan het interessant zijn om het onderhoud uit te besteden, vooral omdat dat onderhoud meestal onder niemands verantwoordelijkheden valt. Een gespecialiseerde firma zal, vanwege de ervaring, waarschijnlijk ook sneller werken dan het eigen personeel. Het hangt af van het beschikbare budget, de beschikbare tijd en de kennis en kunde van de eigen arbeiders. Belangrijk is alleszins dat er van bij de ingebruikname van de cabine een adequate bescherming (coatings, roosters, filters) aangebracht wordt om een lange levensduur en een goed resultaat te verzekeren.

Als het onderhoud voor eigen rekening genomen wordt, is het van belang tijdig te inspecteren en niet te wachten tot de problemen onoplosbaar geworden zijn.

Wilt u toch uitbesteden? Alfa.dis Service & Filters is uw partner voor het onderhoud van spuitcabines en tevens ook de zusterfirma van Sima.

Interesse?

Contacteer Alfa.dis Service & Filters via onderstaand formulier en ontvang meer informatie. 

* Deze gegevens zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen.

 

Alfa.dis Service & Filters is verantwoordelijk voor het verwerken van uw gegevens. Wij verzamelen uw data om zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven op uw aanvraag of om u te informeren over innovaties, nieuws, promoties indien u toestemming heeft gegeven voor deze communicatie. Voor meer informatie kan u terecht bij onze privacy policy.


Stel je vraag
Menu