Sima

Sima: innoverend in het vak

Toen Air France Industries Sima opzocht, kwamen ze met een uitdaging. Air France Industries wou een speciale voorziening bouwen voor haar vliegtuigen. Het ontwerp vroeg 16 aparte cabines met verschillende functies.

Sima kreeg het vertrouwen gebaseerd op haar reputatie en innovaties binnen het vak. Een installatie met een dergelijke omvang vraagt om een bevochtigingssysteem dat voldoende groot en krachtig is om de lucht te bevochtigen zonder de luchtstroom te verwarmen. Voldoende ventilatie, optimale temperatuur en vochtigheid zijn namelijk essentieel voor oppervlaktebehandeling, uithardingstijd en kleefkracht. De ervaring die Sima heeft in het ontwikkelen van kwalitatieve systemen zorgde voor het innovatieve design van Air France Industries.

  • 150928airfrance004.jpg
  • 150928airfrance087.jpg

Samen met DriSteem (producent van koeling- en bevochtigingsproducten) zochten we naar een oplossing. Bevochtiging is namelijk fundamenteel voor een goede werking van de gebruikte verf (waterbasis) en in de luchtvaarindustrie is een goede dekking van de verf fundamenteel. Extra bevochtiging is nodig binnenin een spuitinstallatie aangezien de aangevoerde lucht wordt verwarmd en hierdoor het vochtgehalte vermindert.

dristeemsimacasestudy1016.png

 

We ontwikkelden een systeem dat gebruik maakt van 5 hogedruk pompen. Zij voeren water aan (onder druk) door verschillende kleine buizen geplaatst op roosters. Verstuivers delen het water in minuscule deeltjes die op hun beurt de cabine gaan bevochtigen. De verstuivers maken gebruik van de warmte, aangeleverd door de gasbranders, die noodzakelijk is voor verdamping. De gasbranders worden gebruikt om de aangevoerde lucht voor te verwarmen.

 

We kunnen zeggen dat de installatie geslaagd is en op volle toeren draait.

  • 150928airfrance024.jpg
  • 150928airfrance027.jpg
  • 150928airfrance011-1.jpg

Stel je vraag
Menu