Sima

GDS E7 GAS INFRAROOD SYSTEEM

De GDS E7 van het merk Green Tech Dryers is een veelzijdige en compacte semi-automatische droger met katalytische gas infrarood technologie. Sima is in België de exclusieve verdeler voor het volledige gamma van Green Tech Dryers.

De GDS lakdroger, met volautomatische passage, is een perfecte aanvulling voor zowel nieuwe als bestaande spuitcabines en voorbereidingszones. De droger is het meest performante toestel in de autoherstel wereld met eenvoudige voorbereidingen en korte droogtijden.

Het toestel wordt gemonteerd op rails boven de wagen en kan zich volledig opvouwen tot een rustpositie om zo de nuttige ruimte in de cabine te behouden. Tijdens gebruik van het toestel zorgt de geïntegreerde afstandssensor voor een optimale droogafstand.

Dit toestel kan verschillende lagen in één keer drogen, wat opmerkelijk veel tijdswinst oplevert. De GDS E7 droogt alle type verf kan gebruikt worden na elk type voorbereiding en op elk type wagen.

BESPAAR KOSTBARE TIJD

Met het GDS systeem is men niet verplicht alle verflagen afzonderlijk te drogen, maar kan men in één keer verschillende lagen drogen. Daarbij kan men ook beginnen drogen wanneer andere delen van de wagen nog bespoten worden.

Hieronder vindt u de resultaten uit onze testen:

  • Droging 1 laag surfacer: < 2min.*
  • Droging 3 lagen surfacer: < 3min.
  • Droging basislak: < 2 min.
  • Droging vernis: < 2min.*

*De resultaten van onze testen zijn verkrijgbaar op aanvraag.

VEILIG WERKEN MET DE GDS E7

Dankzij de specifieke golflengte van de technologie is er geen risico op het vervormen van metalen of plastieken (ABS) onderdelen, en wordt specifiek voorbereidingswerk vermeden.

Deze technologie zorgt ervoor dat de maximale temperatuur van het IR-paneel 420°C is en van het te drogen oppervlak maximaal 80°C. De afstandssensor zorgt voor de ideale droogafstand en vermijdt te hoge temperaturen zodat er geen thermische schade kan optreden.

EENVOUDIG IN GEBRUIK

Het toestel is eenvoudig in gebruik dankzij het draagbaar bedieningspaneel. Men kan alle parameters zoals snelheid, afstand ... instellen met het touchscreen. Via de joystick is het toestel heel intuïtief te bedienen.

De GDS E7 is speciaal ontworpen om alle type verf razendsnel en automatisch te drogen. Na de instelling volgen de 3 panelen de vormen van het stuk, versnelt het toestel automatisch op niet te drogen oppervlakken en wordt de ingestelde droogafstand behouden. Ook kan het toestel in stilstand ingezet worden voor kleine oppervlakken.

ENERGIE EFFICIËNT & ECONOMISCH

  • Dankzij de infrarood technologie wordt de warmte rechtstreeks uitgestraald op het te drogen oppervlak.
  • Lage energiekost door werking in combinatie met verwarming op gas.
  • ATEX gecertificeerd, droger kan gebruikt worden tijdens het het spuiten

Download hieronder alvast onze brochure met alle troeven van de GDS E7 én alle technische informatie.


GDS E7: Infrarood Lakdroger op gas
GDS E7: Infrarood Lakdroger op gas
Menu