Sima

SMARTBOX

Carrosserie binnen de carrosserie 

Smart Repair of Day Repair is een lokale behandeling waarbij kleine carrosserieschades op het voertuig zelf worden opgeknapt. Via SMART-technieken (small & medium area repair) wordt de kras of lakschade hersteld zonder de wagen te demonteren. Alles gebeurt snel en efficiënt waardoor de klant de wagen meestal dezelfde dag terugkrijgt.

SIMA SMARTBOX

De vernieuwde technieken vroegen om een andere werkruimte dan de ‘klassieke’ spuitcabines (proces van voorbereiding, demontage, spuiten, montage,...). Zij hebben namelijk niet de mogelijkheid om polyvalent te werken, wat hier wel nodig is. De Sima Smartbox beantwoordt aan die polyvalentie en zowel de voorbereiding, het spuiten als de afwerking gebeurt in dezelfde ruimte door dezelfde persoon, een auto moet dus niet meer verplaatst worden. Het aantal wagens, dat op 1 dag kan behandeld worden, stijgt significant.

Voordelen

 1. Compact
  De Sima Smartbox neemt minder plaats in doordat alles in 1 ruimte gebeurt. De ingenomen oppervlakte bedraagt vaak slechts 40m² terwijl de klassieke versie snel aan 114m² komt. De techniek bevindt zich achter de spuitruimte en neemt nauwelijks plaats in (max. 1m diep).

 2. Lager energieverbruik
  Het luchtdebiet is minder (door een kleiner oppervlakte) waardoor het elektrische, maar bovenal het calorisch verbruik (lees: de verwarming), een stuk minder is. De droogmode kan conventioneel (verhoogde temperatuur) gebruikt worden, maar drogen kan ook sneller door gebruik te maken van een combinatie van verhoogde temperatuur en IR-technologie (IRT) of UV-technologie (UV).

 3. Tijdswinst
  Snel drogen impliceert bovendien een sneller resultaat. De IRT- en UV-technologie zorgen voor een kortere droogtijd zoals hierboven al vermeld. Aangezien het drogen sneller gebeurt, krijgt het stof minder kans om zich op de natte verf af te zetten. De nood op polieren, wat heel tijdrovend is, vermindert. Het verplaatsen van auto’s is ook niet langer noodzakelijk, want alles gebeurt in 1 ruimte.

 

Sima Smartbox: uniek in de carrosserie

 1. Autonome zones
  Iedere smart zone werkt autonoom aangezien er met een aparte brander en ventilatiegroep wordt gewerkt. Hierdoor kan er bijvoorbeeld in de eerste zone geschuurd worden terwijl er in de andere ruimte gespoten wordt. De ventilatiegroep beschikt over 2 frequentiesturingen waardoor de snelheid van de motoren (overdruk, onderdruk) gestuurd kan worden. Die regelbaarheid zorgt voor minder verbruik. Alles wordt bovendien bestuurd op afstand via een 10-inch touchscreen.

 2. Atlas liften
  Het hoger plaatsen van de wagen zorgt niet alleen voor een betere ergonomische houding van de werkgever (minder rugklachten), maar ook voor een betere luchtdoorstroom in de cabine en het voorkomt dat stof snel de auto bereikt.
  Alfadis heeft met zijn Atlas reeks de perfecte lift voor carrosseriewerkzaamheden in huis. De ontwikkeling van deze systemen verliep in nauwe samenwerking met de gebruikers on site. Sima is dé verdeler van dit kwaliteitsmerk.


 3. Rupes panelen
  In de spuitcabine bevindt zich een Rupes energiepaneel dat zorgt voor alle voorzieningen zoals elektriciteit, perslucht met SATA persluchtfilters (spuiten, schuren,…) en stofafzuiging. - 1 x 220 V - 1 (3 x 400 V) - 1 persluchtaansluiting voor spuiten of een andere activiteit - 1 stofafzuiging. De SATA persluchtfilters zorgen ervoor dat de perslucht gefilterd wordt.

 4. Eenvoudig te bereiken techniek
  Aangezien de ventilatiegroep bereikbaar is via de zone zelf is er geen extra serviceplaats nodig. Dit bespaart ruimte in de infrastructuur. Zowel de brander, de 2 motors (inblaas en extractie), de riemen, ventilator (ATEX) en filters kunnen via servicepanelen aan de binnenkant en zijkant van de zone bereikt worden. 

 5. Voorzieningen
  De Smartbox voorziet in alle noodzakelijkheden waaronder een opbergruimte en een ingewerkte afvalcontainer. De verschillende zones kunnen via een doorzichtig gordijn gescheiden worden zodat er sociaal contact blijft tussen de werknemers.

Meer informatie?

Wenst u meer informatie over deze Sima innovatie? Geen probleem, "stel je vraag" en wij helpen u graag verder! 


Smartbox
Smartbox
Menu