Sima

OPLOSSINGEN MET SPUITROBOTS

We kennen een stijgende nood aan automatische of robot installaties door de strikte regelgeving voor productiviteit, productie en kwaliteit. Spuitrobots geven deze totaaloplossing voor industriële oppervlaktebehandeling. Ze werken met een maximale precisie, productiviteit en rentabiliteit.

De spuitrobots worden gebruikt voor het schilderen, lakken en spuiten. Ze zorgen voor een maximale benutting van de werkruimte en kunnen ieder object vlot tot in de kleinste hoekjes bereiken, wat leidt tot een maximale productie. Afhankelijk van de wens van de klant, kan er gekozen worden voor een volledige geïntegreerde lijn van spuitrobots of slechts één. Enkele voorbeelden zijn de auto, luchtvaart-, hout- en andere industrieën. 

  • Spuitlijn met spuitrobots
  • Spuitrobot in spuitlijn

Voordelen van Spuitrobots

Spuitrobots werken heel precies en leveren altijd een resultaat met gelijke dekking en dikte. Ze handelen met een constante snelheid en de grootste precisie. Elke keer opnieuw worden er hoogstaande kwalitatieve producten afgeleverd in een maximale productie. 

Iedere robot beschikt over een verschillend aantal assen. Het aantal beïnvloedt zijn wendbaarheid. De meeste zijn uitgerust met een vijf tot zevental assen. Drie assen zorgen voor de basisbewegingen, de rest maakt een grotere wendbaarheid van de spuitkop mogelijk.

Iedere spuitrobot voldoet aan de ATEX-normen voor explosieve ruimtes.

Voordelen:

  • Hogere kwaliteit van de oppervlaktebehandeling.
  • Grotere nauwkeurigheid wat leidt tot een vermindering van verfapplicatie. 
  • Betere kwaliteit van afgewerkt product. 
  • Verhoging van rotatie wat leidt tot een meer rendabele productie. 
  • Lagere verspilling van verf. 
  • Verhoging van levensduur van de filter.
  • Proper en milieuvriendelijk proces.

Wat doet Sima?

Sima biedt een totaaloplossing. Wij adviseren u in de keuze van spuitrobot en zorgen voor de nodige aanpassingen en accessoires.

Wij zijn gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren van spuitcabines die voor een uitstekende werkomgeving zorgen voor de spuitrobot(s).

Contacteer ons

Ook geïnteresseerd in een spuitlijn met spuitrobots? Wilt u meer weten over de voordelen ervan? Contacteer ons via 'stel je vraag' en wij bespreken graag alle mogelijkheden met u. 


Robot applicaties
Robot applicaties
Menu