Sima

VOORBEREIDINGSZONES

De voorbereidingszones zijn onmisbaar voor een goede kwaliteit van werken. Deze zones worden altijd uitgerust met een ventilatie-unit. Krachtig en stil doen ze hun werk en vermijden ze dat de rest van de werkplaats er verouderd uitziet.

De units laten de operators toe om in betere omstandigheden te werken en garanderen volgende elementen:

  • Ventilatie.
  • Filtering.
  • Verlichting.

De zones bestaan in verschillende versies. Ze kunnen worden gekozen met extractie door civiele bouwkunde of door een zuigbakken, met of zonder recyclage, met of zonder plafond. 

In de voorbereidingszones worden Atlas hefbruggen frequent gebruikt. Deze hefbruggen zorgen ervoor dat de voertuigen op een ergonomische hoogte geplaatst worden. Hierdoor kunnen de werknemers gerichter werk uitvoeren en zullen er minder rugklachten voorkomen. De hefbruggen kan u terugvinden in onze webshop

Type ventilatie

Diagonale ventilatie

De extractie gebeurt aan de achterkant via een afzuigwand met filter. Deze kan eenvoudig vervangen worden door 1 persoon. 

Verticale ventilatie

De extractie in de voorbereidingszone gebeurt via de roosters onder het voertuig. Deze zijn van hetzelfde type als de roosters die gebruikt worden in de spuitcabine. De oppervlakte van de roostervloer wordt bepaald op de basis van de aanwezigheid van een hefbrug. 

Recyclage

Extractie van de lucht is niet altijd noodzakelijk en kan bovendien de verwarmingskosten doen oplopen (vooral in de winter). Met deze reden bieden we meerdere recyclagetypes aan om de warmte in uw werkplaats te bewaren. 

  1. Diffusor: De diffusor heeft een kegelvormige opening die de lucht in de werkplaats verspreidt op een evenwichtige manier. Dit systeem is uitgerust met een pneumatische ventielklep om de recyclage in of uit te schakelen. 

  2. Geperforeerde kanalen: Deze kanalen zijn een sterk presterende oplossing om de lucht langer en meer verspreid te verdelen. Ze zijn beschikbaar in zink of witte lak. Ook dit systeem is uitgerust met een pneumatische ventielklep. 

  3. Filterend plafond: de filterende plafonds zijn beschikbaar met ingebouwde verlichting of hangend aan het plafond. Zij zijn beschikbaar met 2 of 3 filters voor de diagonale zones en 5 filters voor verticale zones. 

 

8-2-2.jpg

Ventilatietoren

Een voorbereidingszone in de carrosserie wordt altijd voorzien van een ventilatietoren
De extractiezuilen van Sima zijn uitgerust met een turbine met dubbele aanzuiging, aangedreven door riemen en met een filterzakje die de lucht opnieuw filtert.

Contacteer ons

Had u graag meer informatie gekregen over onze voorbereidingszones? Geen probleem, "stel je vraag" en wij geven zo snel mogelijk antwoord. 


Voorbereidingszones
Voorbereidingszones
Menu