Sima

Sima Service

Sima weet hoe belangrijk het is dat u 24/7 kan gebruik maken van uw spuitinstallatie. Wij hebben dan ook een team klaarstaan die u helpt bij mogelijke problemen. 

Staat uw spuitcabine in panne, doet er zich een storing voor, heeft u een branderonderhoud nodig of doet er zich iets anders voor?
Klik op lees meer, vul het formulier in, verduidelijk heel goed wat specifiek het probleem is en wij nemen snel contact met u op!  

Nieuws

COOLDOWNZONE IN CARROSSERIE NOG TE VAAK OVER HET HOOFD GEZIEN.

COOLDOWNZONE IN CARROSSERIE NOG TE VAAK OVER HET HOOFD GEZIEN.

Hoewel vroeger zo goed als onbestaande, neemt het belang van een cooldownzone voor carrossoriewerken jaar na jaar toe. Of zo zou het toch moeten! Wie een cooldownzone incalculeert bij de routing, zal zich immers niet geconfronteerd zien met allerhande onderdelen die overal in het atelier ergens zijn weggemoffeld.

EEN PANNE AAN JE SPUITCABINE? ZO KAN JE SNEL OPNIEUW AAN DE SLAG!

EEN PANNE AAN JE SPUITCABINE? ZO KAN JE SNEL OPNIEUW AAN DE SLAG!

Ook al wordt bv. de Nokia 3310 - het archetype van de mobiele telefoon - een haast mythische onvermurwbaarheid toegeschreven op het internet, is doorgaans het tegendeel waar: het toestel was - net als ieder ander product - niet vrij van schade. Smartphones, auto’s en dus ook spuitcabines zijn niet onfeilbaar, en wie anders zal beweren, doet de waarheid oneer aan. Echter, door een snelle opvolging van een storing, zal je razendsnel opnieuw aan de slag kunnen!

NAAST DE BOUW BLEEK DE INDUSTRIE NIET IMMUUN VOOR COVID-19

NAAST DE BOUW BLEEK DE INDUSTRIE NIET IMMUUN VOOR COVID-19

Dat de pandemie haar weerslag heeft op de prijs en beschikbaarheid van bouwmaterialen, is intussen welbekend. Maar ook de industrie blijkt helaas niet immuun voor het virus. De toeleveringsstroom inzake vervangingsonderdelen kwam  haast volledig tot stilstand, en leek (lijkt?) slechts moeizaam weer aan te trekken. Wie dus met een industriële storing te kampen krijgt, oefent best wat geduld uit.

De redenen hiervoor zijn niet ver te zoeken (of net wel): voorraadkosten moeten steeds worden bedwongen met JIT-leveringen vanuit buitenlandse productiebedrijven (met lagere loonkosten) als breekijzer. Stokt de productie in het land van herkomst, de toelevering van grondstoffen of het volledige logistieke apparaat (cf. Ever Given!), dan zijn de gevolgen voor de eindklant hierdoor haast meteen merkbaar.

FILTERS VERVANGEN: UITBESTEDEN OF ZELF DOEN?

FILTERS VERVANGEN: UITBESTEDEN OF ZELF DOEN?

De kwalijke gevolgen van verzadigde filters in een spuitcabine zijn aanzienlijk: te weinig luchtstroming, te weinig afzuiging, meer turbulentie, stofdeeltjes die kunnen blijven rondzweven in de cabine en eventueel kunnen neerslaan op een pas gelakt onderdeel, de brander die niet langer opstart,... Het is dus raadzaam de verschillende filters op tijd en stond te vervangen. Of te laten vervangen natuurlijk, want dat kan ook!

HOE VAAK MOET JE DE LUCHTFILTERS IN EEN SPUITCABINE VERVANGEN?

HOE VAAK MOET JE DE LUCHTFILTERS IN EEN SPUITCABINE VERVANGEN?

Goede lucht en dito luchtcirculatie zijn in een spuitcabine enkele van de katalysatoren voor een perfect lakresultaat. Na verloop van tijd kan echter verzadiging optreden, waardoor een onderhoudsbeurt aan de filters noodzakelijk wordt. Maar op basis van welke parameters kan je nu een correcte  vervangingsinterval definiëren?

Contacteer ons!

* Deze gegevens zijn noodzakelijk om uw aanvraag te behandelen

 

Sima is verantwoordelijk voor het verwerken van uw gegevens. Wij verzamelen uw data om zo snel mogelijk een antwoord te kunnen geven op uw aanvraag of om u te informeren over innovaties, nieuws, promoties indien u toestemming heeft gegeven voor deze communicatie. Voor meer informatie kan u terecht bij onze privacy policy.

Stel je vraag
Menu